Nieuws

03-08-2009
Niels Rood lijsttrekker in Eemnes

De afdeling Eemnes van D66 draagt Niels Rood (1962) voor als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Frans Postma is de beoogde nummer twee op de lijst. "Er zijn veel goede dingen gebeurd de laatste tijd in Eemnes. Toch staan inwoners en bestuur nog vaak met de rug naar elkaar toe. Met de support van voldoende stemmers kunnen we dat veranderen. Het kan veel transparanter, eerlijker en opener," zegt Niels Rood. Rood woonde al een aantal vergaderingen van de gemeenteraad bij en wil dat de komende tijd blijven doen. Toch is hij blij met de ervaring van de nummer twee, die al jaren actief is in de lokale politiek. "Frans Postma en ik vormen al even een tandem. Dat loopt goed. We gaan vol vertrouwen een mooie campagnetijd tegemoet, waarin we van veel Eemnessers hopen te horen wat hun ideeën zijn." Niels Rood volgde SRM-opleidingen in marketing, mediaplanning, marktonderzoek en de Bureaudirecteur voor het ROTA erkenningsdiploma. Hij was marketingcommunicatie-consultant en reclamedocent tot hij in 1990 de overstap maakte naar televisie. Bij John de Mol Producties was hij redacteur en eindredacteur; later werd hij uitvoerend producent binnen RTL. Sinds 1998 is hij zelfstandig als schrijver, communicatie-adviseur en content producer. Samen met zijn zus Lydia Rood schreef hij in de jaren negentig zeven thrillers, waarvan er één genomineerd werd voor de Gouden Strop. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken. Zijn eerste kinderboek was "De Plunderpiraat" (2007). In 2009 kwam "SOS Dolfijnen" uit, dat zich afspeelt in Curaçao. In hetzelfde jaar verscheen de jeugdthriller "Voorgoed verdwenen", opnieuw samen met zijn zus. Niels Rood is vader van twee dochters.
Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100