Nieuws

15-06-2009
D66 Eemnes: Hink Stap Sprong open houden

EEMNES - De sluiting van de openbare basisschool Hink Stap Sprong in Eemnes heeft bij de afdeling van D66 geleid tot een dringende vraag aan het bestuur, dat gevestigd is in Huizen. Die vraag luidt kortweg: 'Waarom zet het schoolbestuur de met belastinggeld opgebouwde reserves niet in, nu ze nodig zijn?' 'Dat Hink Stap Sprong met sluiting wordt bedreigd is te wijten aan de school zelf. Het lage aantal leerlingen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er is jarenlang teveel ruzie geweest en te weinig aandacht voor goed onderwijs. Maar sinds enige tijd wordt er hard gewerkt aan herstel en heeft men kans gezien het onderwijs weer goed op de rit te krijgen. De school verkeert nu in de unieke positie, dat de leerkrachten in kleine klassen de leerlingen volop aandacht kunnen geven. Het schoolbestuur handhaaft echter haar besluit om de school dicht te doen', aldus D66 Eemnes. In een brief vroeg D66 dat besluit toe te lichten. Het bestuur van de Stichting Openbaar Onderwijs Gooi en Eemland antwoordde per omgaande. 'Kern van de boodschap was, dat het nog langer aanvullen van de verliezen uit de reserves niet verantwoord zou zijn. Volgens het bestuur ontbreekt toekomstperspectief voor de openbare school in de Noordbuurt, vanwege demografische krimp.' Een kans Volgens D66 valt het met de demografische krimp in de Noordbuurt nogal mee. In de Noordbuurt staan uitsluitend gezinswoningen, waar in het Gooi een onuitputtelijke vraag naar is. 'Op de twee andere scholen in de Noordbuurt hangen ze nog net niet met hun benen uit de ramen van het klaslokaal', aldus Niels Rood van de democraten. D66roept het bestuur op om de reserves aan te wenden om Hink Stap Sprong drie jaar lang duidelijkheid en rust te verschaffen, zodat de school de kans krijgt te bewijzen dat ze voldoende leerlingen kan trekken om financieel op eigen benen te staan.
Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100