Nieuws

31-05-2008
Janneke Schotveld wint Hotze de Roos-prijs

Zestien kinderen van evenzoveel Zaanse basisscholen, 3 genomineerde schrijvers, één wethouder en een winnend boek: Villa Fien van Janneke Schotveld. Dit boek, over Kaatje die in een gezellig opvanghuis wil blijven wonen in plaats van verhuizen naar Het Betere Pleeggezin, werd bekroond door de Kinderjury uit de gemeente Zaanstad. Aanmoedigingsprijzen waren er voor De Plunderpiraat, net als Villa Fien geïllustreerd door Annet Schaap, en Bolopiep ligt er uit, van Auke Herrema.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt, waar kinderen uit Zaanstad en ver daarbuiten konden genieten van boekenkraampjes, een levende gedichten jukebox, signerende schrijvers en een voorleespodium. Het bleef de hele dag droog en de sfeervolle Zaanse schans was een prachtig decor.Janneke Schotveld woont en werkt op een zorgboerderij. Haar tweede boek, Zsa Zsa, ligt eind van de zomer in de winkel.
Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100