Nieuws

30-07-2011
Zamel geld in voor orka Morgan!


Orka Morgan is door het Dolfinarium gered en verzorgd, en dat is natuurlijk mooi. Maar nu wil het Dolfinarium Morgan verkopen aan Loro Parque op het eiland Tenerife.

Dolphin Rescue Team is het eens met een groep wetenschappers. Die vinden dat je eerst zou moeten proberen Morgan te leren jagen op vis, haar familie te vinden en haar moet proberen terug te zetten. Zoiets is moeilijk, maar niet onmogelijk. Bovendien is het verplicht volgens internationale regels. En als het mislukt, kan ze altijd nog naar Loro Parque.

In Dolfijn in gevaar lees je hoe een dolfijn door Cas en Quinty wordt getraind om zelf vis te vangen en hoe ze zich aansluit bij andere dolfijnen. Voor dat boek heb ik grondig uitgezocht dat zoiets kan. Morgan verdient gewoon ook die kans.

Maar het Dolfinarium wil hier niets van weten en ze worden gesteund door het Ministerie in Den Haag. Woensdag is er daarom een kort geding, een rechtszaak die is begonnen door de Orka Coalitie. Er wordt nu geld ingezameld om de kosten van die rechtszaak te betalen.

Als je kan helpen, GRAAG!!! Het geld kan met behulp van deze site worden gestort:

https://www.4just1.com/project/45

Doe mee, overtuig iedereen om je heen en red Morgan van een ellendig leven in een attractiepark! Er is haast bij... en alle kleine beetjes helpen. Of zet de link op je eigen pagina...

Alvast bedankt!

Niels Rood

Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100