Nieuws

07-12-2010
Niels Rood en Dolphin Rescue Team lanceren Fish For Plastic

Het idee is even simpel als doeltreffend: vraag vissers om plastic uit de zee te halen in plaats van vis, en betaal ze er voor. Dat kost natuurlijk geld, maar dit kan worden opgebracht door de kosten van vis te verhogen. Het gevolg is dat we dan minder vis gaan eten, maar dat moet binnenkort toch, want de zeeën raken leeg.

 

Dolphin Rescue Team zal zich de komende tijd inspannen, om budget binnen te halen voor Fish For Plastic. In eerste instantie wordt dat budget gebruikt om internationaal leden te werven. Grote aantallen zijn nodig om producenten en handelaren van vis, te motiveren mee te betalen aan het Fish For Plastic budget.

 

Fish For Plastic dingt mee naar de Rolex Enterprise Awards: een voorlopige aanvraag is ingediend. Deze prijs bestaat uit een budget van 100.000 dollar.

Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100