Nieuws

13-05-2008
Plunderpiraat genomineerd voor de Hotze de Roos prijs

De Plunderpiraat van Annet Schaap en Niels Rood is gebaseerd op de fantasie van een jongen die speelt dat hij piraat is. Het is een voorleesprentenboek en het debuut van Niels Rood. De Zaanse kinderjury nomineerde de Plunderpiraat met twee andere boeken voor de Hotze de Roos Prijs.

Hotze de Roos was de schrijver van De Kameleonreeks. Hij woonde en werkte in Krommenie. De Hotze de Roosprijs is een Zaanse publieksprijs voor het beste kinderboek. De prijs van € 4.500, - reikt de gemeente jaarlijks uit aan een debuterende kinderboekenschrijver. In 2006 won Niki Smit de prijs met haar boek ‘100% Nina’. Maren Stoffels was in 2007 winnares met haar boek ‘Dreadlocks en Lippenstift’. De winnaar van de Hotze de Roosprijs 2008 wordt bekend gemaakt op 31 mei 2008 tijdens de jaarlijkse kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. Omdat de Kinderboekenmarkt dit jaar het eerste lustrum viert ontvangen ook de genomineerden 2. en 3. dit jaar een aanmoedigingsprijs.

De twee andere genomineerden die door de kinderen van zestien basisscholen werden genomineerd, zijn:
• Villa Fien van Janneke Schotveld - uitgeverij v Holkema & Warendorf/ Unieboek
• Bolopiep ligt er uit van Auke Herrema - uitgeverij Kluitman

Op 31 mei tijdens de Zaanse Kinderboekenmarkt wordt bekend wie gewonnen heeft. Niels Rood en de twee andere genomineerden zullen daar samen met gevestigde namen voorlezen en handtekeningen zetten in boeken.

De Plunderpiraat is herdrukt en overal verkrijgbaar, ook hier.
Bestel Dolfijn gewond

Nu in de winkel: het derde deel in de hit-serie Dolphin
Bestel Dolfijn op zoek
Bestel hier het vierde deel in de serie Dolphin Rescue
Bestel Dolfijn in gevaar

ISBN 9789047513094
Bestel Dolfijn ontvoerd

ISBN 9789047513100